Hartelijk welkom op de site van Ilse Piepers Praktijk voor natuurgeneeskunde. Op deze website kunt u informatie vinden over de praktijk, werkwijze en behandelmethoden.

Zijn lichaam, geest en ziel in balans dan voelt de mens zich vitaal, levensluchtig en ontspannen. Raakt die balans door een bepaalde oorzaak verstoord, kunnen er allerlei klachten optreden. In de natuurgeneeskunde staat het herstellen van die balans centraal. Als natuurgeneeskundig gezondheidstherapeut ben ik een consequent beoefenaar van de

natuurgeneeskunde met zijn breed scala aan technieken en behandelmethoden. Een zeer belangrijke basis hierbinnen is het voorbeeld van Hippocrates, om de ‘zieke’ te behandelen in plaats van de ‘ziekte’, waardoor een duurzame genezing tot stand kan komen. Elke behandeling gebeurt altijd individueel, de cliënt staat centraal en wordt in zijn totaliteit benaderd en door mij volledig uitgetest. Dit volledig uittesten geeft zicht op de kwetsbare aspecten van de cliënt en maakt belangrijke verbanden zichtbaar die noodzakelijk zijn om de meest optimale behandeling te kunnen inzetten. Mede hierdoor kan de hierboven beschreven duurzame genezing in werking worden gezet.

 

 

 

 

 

Als natuurgeneeskundig gezondheidstherapeut ben ik afgestudeerd aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg te Maastricht, een vierjarige erkende HBO beroepsopleiding.

Daarnaast volg ik constant bij – en nascholingen en opleidingen in speciale behandelmethoden.

Ik ben geaccrediteerd als HBO – therapeut en aangesloten bij de Beroepsvereniging  CAT – Complementair en opgenomen in de Zorggids.