Een biofarmaca is het geheel van biologische d.w.z. natuurlijke geneesmiddelen zonder enige toevoeging van chemische stoffen.

De biofarmacotherapie: is het behandelen van zieken door middel van dergelijke geneesmiddelen. Het gamma dat op de dag van vandaag wordt aangeboden is erg groot. Er zijn doeltreffende middelen die binnen de natuurgeneeskunde probleemloos worden toegepast.

kruiden

  • BIO-ENERGETISCHE KRUIDENGENEESWIJZE: In de bio-energetische kruidengeneeswijze, gericht op het gebruik van kruidentheeën, wordt gewerkt met kruiden met een hoge bio-energetische waarde. De bio-energie in de planten wordt gevormd door de omzetting van licht in biofotonen. Bij de therapeutische toepassing gericht op een ziekte of klacht worden kruiden geselecteerd die op de trillingsfrequentie van het specifieke orgaan of systeem een hoge amplitude ( d.w.z. een hoge bio-energetische waarde ) hebben. Deze kruiden zijn in staat om de trilling van een ziek orgaan te normaliseren. Als gevolg hiervan kan het desbetreffende orgaan weer beter functioneren.

 

  • Den afbFYTOTHERAPIE: is het behandelen en voorkomen van ziekten en gezondheidsstoringen door planten, plantendelen en hun bereidingen. De geneesmiddelen die bij de fytotherapie worden gebruikt noemt men ‘fytofarmaca’ of ‘fytotherapeutica’. Het meest bekend zijn de tincturen, waarbij de bestanddelen zijn opgelost in alcohol. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen simplextincturen (één plant) en complextincturen (meerdere planten samengevoegd). De complextincturen hebben een breder werkingsspectrum. Fytotherapeutische middelen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt ter bevordering van de uitscheiding van afvalstoffen, het versterken van het immuunsysteem, het stimuleren van de stofwisseling, het bevorderen van de bloeddoorstroming etc. Ze kunnen daarmee een serieuze ondersteuning leveren bij het, in combinatie met andere therapieën, aanpakken van gezondheidsproblemen. Fytotherapeutische middelen lijken milder te werken dan gewone geneesmiddelen, maar moeten wel als gewone geneesmiddelen benaderd worden. Dat betekent: verdacht zijn op bijwerkingen, gewenning en afhankelijkheid.

 

Blijf dus voorzichtig met zelfmedicatie. Ga nóóit chronische of telkens terugkerende klachten zelf behandelen. Dit doe je natuurlijk niet met reguliere geneesmiddelen, en dus ook niet met orthomoleculaire, homeopatische of fytotherapeutische supplementen!!